Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Vapaa-aika ja matkailu

Nuorisotilat

Someron nuorisotoimella on kaksi nuorisotilaa keskustan alueella, joista kumpikin palvelee omia osa-alueitaan toiminnasta.

Tiloilla vahva maskisuositus!

Nuorisotila RELA 

Nuorisotila RELA sijaitsee Kiiruun Koulukeskuksessa ja käynti on pääsisäänkäynnillä (A-ovi, Kiiruuntie 4). Tila on pienryhmä ja koulunuorisotyö käytössä.

Tila avoinna nuorisotyöntekijän ollessa paikalla ja oven ollessa sepposen selällään.  Kahviakin keitellään, ei kuitenkaan klo 13 välitunnilla, koska silloin oppilaskunnan kioski auki. 

Nuorisotila SoLu

Tällä tilalla on suurin osa nuorten illoista sekä bändikämppä. Tilalla kokoontuvat myös pöytäroolipeliryhmät viikoittain. SoLu löytyy Someron urheilukentältä osoitteessa Myllypellontie 10 E Somero.

Nuorten illat

Nuorten illat ovat kaikille somerolaisille 13-17-vuotiaille nuorille avointa toimintaa. Illoissa pelaillaan lautapelejä ja pleikkaria/xboxia sekä biljardia. Tarjolla on kahvia ja teetä sekä mehua joka ilta. Illan aikana saa tulla ja mennä vapaasti. Paikalla on nuorisotoimen ohjaajat juttuseurana ja opastamassa kaikkiin toimintoihin.  


Adventurers' Guild

D&D on pöytäroolipeli, jossa pelaajien ja pelinvetäjien mielikuvitus on vain rajana sekä nopan silmäluku. Toiminnassa sovelletaan 13-vuoden minimi-ikärajaa. Peliryhmät kasataan yleensä syyskuussa, mutta kiinnostuneet voivat kysellä vapaita paikkoja myöhemminkin pitkin vuotta nuorisotyöntekijältä.

Toiminnnasta vastaava nuorisotyöntekijä Reima Luoma, reima.luoma(a)somero.fi, puh.044 7791 401


5-6-luokkalaisten avoin nuokkari

Alakoulun 5-6-luokkalaisilla on mahdollisuus osallistua keskiviikkoisin avoimeen nuorisotilatoimintaan. Toiminnassa tutustutaan nuorisotilan sääntöihin, askarrellaan, pelataan lautapelejä sekä biljardia. Rajoitusten mahdollistaessa kokkaamme myös. Osallistujat otetaan aktiivisesti mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan ohjelmaa.


Anime- & Mangaillat

Näissä teemailloissa tutustutaan japanilaiseen animaatioon eli animeen ja sarjakuviin eli mangaan. Voit olla kokenut veteraani tai muuten innostunut ja olet tervetullut mukaan toimintaan! Omia mangojaan ja animejaan voi tulla myös esittelemään iltoihin tai sitten tutustumaan nuorisotilan laajaan mangahyllyn valikoimaan.


GameDevs -pelinkehitysryhmä

GameDevs-ryhmä opettelee pelinkehittämisen alkeista lähtien; ohjelmointia, 3D-mallinnusta, tarinan kerrontaa, kenttäsuunnittelua ja paljon muuta! Mikä parasta toiminta on maksutonta! Haittapuolena tarvitset oman koneen, mutta ohjelmat ovat maksuttomia!


K: 18-nuokkari

18 - 30 -vuotiaille

Maanantaisin 10.1.2022  NUORISOTILA SOLUSSA! klo 13 -15! Huom! Muuttunut paikka ja kellonaika!

Voit tulla viettämään aikaa, pelaamaan pingistä, juomaan kahvia. Seuraa meitä instassa @k18nuokkarisomero. Lisätietoa numeroista: 

Tarkoituksena on tehdä 18-30-vuotiaille nuorisotilan kaltainen paikka, jonne voi tulla tapaamaan muita ihmisiä, istuskelemaan, rupattelemaan arjen asioista ja maailman ilmiöistä, sekä hankkimaan tietoa ja neuvoja mm. työllisyys-, opiskelu- ja vapaa-ajan asioista. Erityisenä kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset, joilla ei ole työpaikkaa, opiskelupaikkaa tai vapaa-ajan harrastuksia. Tämä K18-nuorisotila tulee olemaan avoinna kerran viikossa maanantai-iltapäivisin.