Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Kaupunki ja hallinto

Telkkarista tuttu

Somerolaismaisemia on nähty vuosien varrella useasti tv:ssä eri kanavilla. Myös radio-ohjelmissa on innostuttu keskustelemaan tapahtumarikkaan maaseutukaupungin menosta ja tapahtumista. 

Somerolle tutkimusmatkojaan on tehnyt useampikin julkisuudesta tunnettu henkilö ja myös somerolaiset ovat itse tv-esiintymisillään nostaneet Someroa maailmankartalle. Ja onpa Somerolla kuvattu myös Suomen tunnetuinta draama- ja saippuasarjaa. Alla muutamia poimintoja ohjelmista, joissa Somero on noussut esille:  

 

Puoli Seitsemän:

Yle TV1 Puoli Seitsemän -ohjelmassa oli 29.3.2018 vieraana somerolainen muotiputiikin pitäjä Anita Hallapelto johon juontajat Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen ihastuivat todenteolla. Anita vei juontajille lahjaksi Somero-kassit, -mukit ja muita mukavia tuliaisia.  

 

Egenland:

Yle Teeman & Fem Egenland esitteli keväällä 2018 yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri maan. Mukana oli myös Someron Muotiputiikki Helmi:

 

Vintage-valtakunta:

Yle TV1 esitetyn Vintage-valtakunnan miekkoset pistäytyivät Somerolla Hovilan kartanossa tutustumassa Muistojen kultaa - nuoruuden hurmaa -näyttelyyn ja matkalla poikkesivat myös Baddingin kioskilla.

 

Kuokkavieras Kataja:

Janne Kataja tutki suomalaisten vieraanvaraisuutta äänimies Samin ja kuvaaja Hannun kanssa vuonna 2016. He seikkailivat kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen eläen täysin muiden vieraanvaraisuuden varassa. Sarjan yhdeksännessä jaksossa kolmikko päätyi Somerolle, jossa he vierailivat muun muassa keskustan yrityksissä ja Ämyrin tanssilavalla. Vierailun päätteeksi Kataja kävi kiinnittämässä kaupungin talon oveen kyltin, joka paljastaa arvosanan somerolaisten vieraanvaraisuudelle.

 

Suomen Huutokauppakeisari:

Suomen Huutokauppakeisarin kuudennen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa Aki ja Heli Palsanmäki kurvasivat Somerolle ihastelemaan Hiidenlinnaa. Kauppojakin hierottiin ja vaikka hintapyyntö aluksi Akia hirvittikin, päästiin kuitenkin Hiidenlinnan isännän, Sami Uotilan, kanssa sopuun hinnasta. Akin ja Helin matkaan valikoitui muun muassa vaskikello ja vanha kamiina. Jakso esitettiin tv:ssä helmikuussa 2017. 

 

Cristal ja Nygård tripillä:

Viihteen monitaituri Cristal Snow ja räp-artisti Petri Nygård kiersivät kesän ajan yhdessä Suomea vailla selvää suunnitelmaa tai aikataulua. Syksyllä 2016 esitetyn ohjelman neljännessä jaksossa herrat päätyivät myös Somerolle, jossa he tutustuivat eläinsuojelukeskus Tuulispäähän.

 

Aarteiden metsästäjät Suomi:

Somero nousi esille myös syksyllä 2016 tv:ssä pyörineessä Aarteiden metsästäjät Suomi -ohjelmassa. Yhtenä sarjan päähenkilönä nähtiin somerolainen Timo Ilmonen, joka kilpaili rohkeasti varastojen mahdollisista aarteista hylättyjen varastojen huutokaupoissa. 

 
 

Pitääkö olla huolissaan? :

Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmassa panelistit kertovat mielipiteensä suomalaisten heille lähettämistä huolista. Ensimmäisellä kaudella nimimerkki "LIEKEISSÄ" Somerolta lähetti raadille kysymyksen: "pitääkö olla huolissaan kun kaikki oman paikkakunnan kolme vakituista palomiestä ovat veljeksiä keskenään?" Panelistit olivat sitä mieltä, ettei asiasta kannata olla huolissaan. Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin syksyllä 2016.

 

Stadi vs. Lande:

Helmikuussa 2017 alkaneessa uutussarjassa kisaillaan tietovisailun muodossa kumpi on parempi: Stadi vai Lande? Sarjan ensimmäisessä jaksossa juontaja Kalle Lamberg esittää kaupunkilaiskisaajalle Somero-aiheisen kysymyksen: "Kenestä taiteilijasta kertoo musiikkinäytelmä, joka saa ensi-iltansa Somerolla kesällä 2017?". Kilpailija nappasi itselleen pisteen vastatessaan Baddingin. Kysymys esitetään jakson loppupuolella, kohdassa 38.35.

 

MTV Kymmenen uutisten kevennys 15.5.2015:

Someron Säästöpankki oli Nostalgiaviikon kunniaksi 60-luvun tunnelmissa. Kymmenen uutisten loppukevennyksistä tuttu Mika Tommola piipahti hattu kourassa hakemassa vekseliä pankin toimitusjohtajalta Juhani Huupposelta.

 

Unelmakämppä:

Somerolaisia kasvoja nähtiin tv:ssä myös vuonna 2006, kun Nelosella remontoitiin neljää asuntoa ohjelmassa Unelmakämppä. Yhtä asuntoa remontoivat Henna ja Timo Ilmonen, jotka nousivat ohjelmassa yleisön suosikeiksi. Heidän oranssi asuntonsa esiteltiin myös ohjelmasta kertoneessa Unelmakämppä-sisustuslehdessä.


 

Salatut elämät:

Vuoden 2000 keväänä somerolaisia maisemia nähtiin saippuasarjassa Salatut Elämät. Salinin perheen väki selvitti parisuhdesotkujaan poissa kaupungin hälystä ja jaksoja kuvattiin Seeterin Satakieli-mökillä. Talviset mökki- ja järvimaisemat vilahtelivat useammassakin huhtikuussa esitetyssä jaksossa ja niitä voi bongata jaksoista 243, 244 ja 245.

 

Radio Suomipop:

Somero on saanut usein huomiota myös radiossa. Esimerkiksi Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa Somero on noussut useamman kerran esille, muun muuassa aiheesta "enemmän sikoja kuin ihmisiä" ja ihmetystä juontajissa herättivät myös Majatalo Myötätuulen helmikuiset kesäteatteriesitykset vuonna 2014. 

Aamulypsy: Medialukuhetkessä Hauho,Somero ja Pieksämaki 17.2.2014

 

Tiisu:

Somerolaislähtöisen Tiisun Tänne ei jää kukaan -levyn julkaisukeikka järjestettiin Someron monitoimihallilla 17.3.2017. Henrik Illikainen bändeineen matkusti paikalle bussilla ja toi samalla kyydillä paikalle bussilastillisen faneja Helsingistä.

Sony Music Tiedote: Tiisu julkaisee toisen levynsä ja järjestää levynjulkkari-spektaakkelin yhtyeen syntysijoilla Somerolla!

Maaseudun Tulevaisuus: Helsinkiläisyhtye julkaisee uuden levyn Somerolla - matkustavat paikalle fanibussilla


 

Yle Elävä arkisto:

Somero Ylen Elävässä arkistossa

 

 
katso tästä ajankohtaisin tieto koronatilanteen vaikutuksista palveluihin »