Tekstikoko
 
  • crochet-1481702-1920.jpg
  • dsc-0020.jpg
  • dsc-0001.jpg
  • dsc-0006.jpg
 

Kurssimaksut

Kurssimaksut perustuvat Someron kaupungin sivistyslautakunnan päätökseen.

Kurssit on hinnoiteltu pääsääntöisesti tuntimäärän perusteella. Yksilöopetus on hinnoiteltu kokoontumiskertojen perusteella ja avoimen yliopiston kurssien hinnoittelu perustuu opintopisteisiin.

Maksu laskutetaan ilmoittautuneilta, jotka eivät ole peruuttneet osallistumistaan viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Maksuja ei palauteta kurssin keskeytyessä.

Pitkille kursseille, jotka kokoontuvat kolme kertaa tai enemmän, voi käydä tutustumassa maksutta yhden kerran. Keskeytysilmoitus on tällaisessa tapauksessa tehtävä toimistoon viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Työntekijän omaehtoisen liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukeminen

- Liikunta- ja Kulttuurisetelit sekä SporttiPassi

Liikunta- ja kulttuurikursseja voi maksaa Smartumin Liikunta- ja Kulttuuriseteleillä, Smartum-saldolla sekä ePassilla (Sporttipassi ja Kulttuuripassi). Liikunta-, tanssi- ja joogakurssien maksamiseen voi käyttää myös Smartumin Liikuntaseteleitä.

Setelit ja passit ovat työnantajien henkilökunnalleen kustantamia etuja, joiden avulla pyritään edistämään työhyvinvointia. Niiden käyttömahdollisuus perustuu verohallinnon ohjeisiin työntekijän omaehtoisesta liikunta- ja kulttuuritoiminnasta verovapaana etuna. Ohjeessa määritellään minkälaista liikunta- ja kulttuuritoimintaa verottoman edun piiriin hyväksytään.

Liikuntaetu koskee esimerkiksi ohjattuja liikuntatunteja, joogaa ja tanssia. Kulttuurietu koskee erilaisia toiminnallisia taiteen alan tilaisuuksia ja kursseja, joissa toiminta on ohjattua ja lähtökohtana on itse tekeminen. Tällaisia ovat esimerkiksi kuvataide, musiikki ja kädentaitojen kurssit.

Maksuohjeita

Smartumin Liikunta- ja Kulttuurisetelit sekä Smartum-saldo

Mikäli maksat kurssin Smartumin liikunta- tai kulttuuriseteleillä tai SmartumPaylla, on koko kurssimaksu maksettava viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Setelit toimivat käteisen rahan tapaan, jolloin osa maksusta voidaan maksaa seteleillä ja osa käteisenä.

Smartum verkkomaksulla voit maksaa myös internetissä ilmoittautuessasi.

Ota yhteyttä asiakaspalvelusihteeriin, jos haluat maksaa kurssimaksusi Smartumin Liikunta- ja Kulttuuriseteleillä tai SmartumPaylla.

Kurssin peruuntuessa ennakkoon suoritetut maksut palautetaan opiskelijan Smartum-tilille ilman eri pyyntöä. Jos palautusta ei tule, ole yhteydessä asiakaspalvelusihteeriin.

ePassi (SporttiPassi ja KulttuuriPassi)

ePassi on sähköinen maksuväline, jolla maksu suoritetaan pääsääntöisesti verkkomaksuna kurssille internetissä ilmoittauduttaessa. ePassin verkkomaksua käytettäessä tulee koko maksu suorittaa kerralla.

Mikäli et ole suorittanut kurssimaksua verkkomaksuna ilmoittautuessasi, mutta haluat  kuitenkin maksaa kurssin ePassilla, tai haluat maksaa sillä vain osan maksusta, tulee sinun ottaa yhteyttä asiakaspalvelusihteeriin viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Kurssin peruuntuessa ennakkoon suoritetut maksut palautetaan opiskelijan ePassi-tilille ilman eri pyyntöä. Jos palautusta ei tule, ole yhteydessä asiakaspalvelusihteeriin.

LISÄTIETOJA

asiakaspalvelusihteeri p. 044 779 1271
www.vero.fi
www.smartum.fi
www.epassi.fi

Työttömän alennus

Sivistyslautakunnan kurssimaksupäätöksen mukaisesti kaikki TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneet opiskelijat saavat 50 %:n alennuksen kaikista kurssimaksuista. Alennus ei koske luentomaksuja. 

Alennuksen saaminen edellyttää, että sitä haetaan joko 

Alennusta tulee hakea jokaisesta kurssista eriksesen. 

Alennusta ei myönnetä sen jälkeen kun kurssimaksu on laskutettu.

Opintosetelialennus 

Opetusministeriön tukemana maahanmuuttajilla ja eläkeläisillä on mahdollisuus saada 20 euron alennus yhdestä kurssista, mikäli yhden tai useamman kurssin yhteenlasketut kurssimaksut ovat lukuvuoden 2018–2019 aikana vähintään 70 euroa.

Alennuksen saaminen edellyttää, että sitä haetaan joko 

Alennusta ei myönnetä sen jälkeen kun kurssimaksu on laskutettu. 

Sivu päivitetty 1.12.2021 | Riitta Ryhtä