sisältöön »
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
fiilis-somero-opisto-lankakerat.jpg
 

Kurssimaksut ja laskutus

Kurssimaksut perustuvat Someron kaupungin sivistyslautakunnan 12.6.2018 tekemään päätökseen. Maksuista on maininta kunkin kurssin ja luennon kohdalla.

Kurssit on hinnoiteltu pääsääntöisesti tuntimäärän perusteella. Yksilöopetuksen hinnoitteluperustuu kokoontumiskertojen määrään.

Pitkille kursseille, jotka kokoontuvat kolme kertaa tai enemmän, voi käydä tutustumassa maksutta yhden kerran. Keskeytysilmoitus on tällaisessa tapauksessa tehtävä toimistoon viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Kurssimaksut laskutetaan kaikilta ilmoittautuneilta, jotka eivät ole peruuttaneet tai keskeyttäneet ensimmäisen kerran jälkeen osallistumistaan viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Lasku lähetetään siihen osoitteeseen, jonka opiskelija on antanut ilmoittautuessaan. Alaikäisten kurssimaksulaskut osoitetaan huoltajalle.

Maksut

 
Perus ja erikoismaksutTaiteen perusopetusYksilöopetusMuut maksut
 

Työttömän alennus

Työttömät saavat 50 %:n alennuksen kaikista kurssimaksuista. Alennus ei koske luentomaksuja. Alennuksen saamisen edellytyksenä on, että sitä haetaan joko

  • valitsemalla verkossa ilmoittautumisen yhteydessä ”Maksutapa”-valikosta kohta ”Haen työttömän alennusta” tai
  • kertomalla puhelimitse ilmoittautuessaan olevansa työtön tai
  • sähköpostitse somero-opisto@somero.fi tai puhelimitse 044 7791 271 viikon kuluessa kyseisen kurssin alkamisesta.

Alennusta tulee hakea jokaisesta kurssista erikseen, eikä sitä myönnetä sen jälkeen, kun kurssimaksu on laskutettu.

Opintoseteliavustukset

Opetushallituksen opintoseteliavustukseen ovat oikeutettuja eläkeläiset, maahanmuuttajat ja työttömät. Avustuksen suuruus on 30 euroa ja voit maksaa sillä koko kurssin tai osan kurssista. Jos maksat esimerkiksi kaksi kurssia, joista toinen maksaa 19,50 euroa ja toinen 27 euroa, maksettavaksesi jää 16,50. Sinun tulee käyttää koko 30 euroa yhdellä kerralla, eikä sitä voi jättää varastoon. Koko summaa ei ole pakko käyttää.

Avustuksen saadaksesi soita asiakaspalvelusihteerille puh. 044 7791 271, kerro mihin alennuksen oikeuttavaan ryhmään kuulut ja kurssit, joihin aiot osallistua, niin opisto tekee muutokset laskutukseen. Voit ilmoittautua normaalisti netissä kursseille, mutta yhteys opistoon pitää ottaa viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Avustuksia jaetaan niin kauan kunnes koko summa on käytetty.

Henkilökuntaeduilla maksaminen

Liikunta- ja kulttuurikurssien maksuja voi suorittaa seuraavilla työnantajien liikunta- ja kulttuuripalveluiden ostoon myöntämilla maksuvälineillä:

  • Smartum Liikuntaetu
  • Smartum Liikunta- ja kulttuurietu
  • ePassi Sportti & Kulttuuri
  • Eazybreak

Setelit ja passit ovat työnantajien henkilökunnalleen kustantamia työhyvinvointietuja. Niiden käyttömahdollisuus perustuu verohallinnon ohjeisiin työntekijän omaehtoisesta liikunta- ja kulttuuritoiminnasta verovapaana etuna.

Liikuntaetu koskee esimerkiksi joogaa ja tanssia. Kulttuurietu koskee erilaisia toiminnallisia taiteen ja kulttuurialan kursseja, joita ovat esimerkiksi kuvataide, musiikki ja kädentaitojen kurssit.

Opiston internetsivuilla on luettelo kursseista, joiden kurssimaksuihin voidaan käyttää edellä mainittuja maksuvälineitä.

Maksuohjeita

Smartuminen verkkomaksu ja ePassi ovat sähköisiä maksuvälineitä, jolla kurssimaksu on mahdollista suorittaa kurssille verkossa ilmoittauduttaessa.

Ota yhteyttä asiakaspalvelusihteeriin, jos haluat maksaa kurssimaksusi Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum Paylla tai Eazybreakilla.

Kurssin peruuntuessa ilmoittautumisen yhteydessä ennakkoon suoritetut maksut palautetaan opiskelijan ePassi- tai Smartum-tilille ilman eri pyyntöä. Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalvelusihteeriin.

Luettelo kursseista joiden kurssimaksuihin voidaan käyttää edellä mainittuja maksuvälineitä (pdf)

Lisätietoja