sisältöön »
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
fiilis-somero-opisto-lankakerat.jpg
 

Kursseille ja luennoille ilmoittautuminen

Kursseille tulee ilmoittautua yleensä viimeistään viikkoa ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa internetissä tai puhelimitse. Poikkeuksista on maininta kurssin tiedoissa. Myöhemminkin kannattaa tiedustella vapaita opiskelupaikkoja, mutta ilmoittautumisajan päättymisajan­kohdan opiskelijamäärä ratkaisee kurssin aloittamisen tai peruuntumisen. Joillekin kursseille voidaan ottaa opiskelijoita vielä kurssin alettuakin. Tiedustelut koulutuskoordinaattorille tai kuvataide ja kädentaitokurssien osalta suunnittelijaopettajalle.

Luennoille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Ilmoittautumisia lukuvuodelle 2024-2025 alkaville kursseille otetaan vastaan torstaina 15.8.2024 klo 17.00 alkaen internetissä ja puhelimitse.

Ilmoittautuminen internetissä

Lähes kaikille kursseille voi ilmoittautua internetissä torstaina 15.8.2024 klo 17.00 alkaen kaikkina päivinä mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Internetissä ilmoittautuminen on helppoa ja nopeaa.

Ilmoittautumissun ylälaidassa on Ohjeita-linkki, jonka kautta löytyvät ilmoittautumisohjeet.

Ilmoittautumissivu on uudistunut, joten ohjeisiin kannattaa tutustua huolella ennen ilmoittautumisten alkamista.

Netti-ilmoittautumissivu.

Puhelinilmoittautumiset

Puhelinilmoittautumisia otetaan vastaan alla olevissa puhelinnumeroissa torstaina 15.8.2024 klo 17.00–19.00.

rehtori Merja Sillanpää
puh. 044 7791 270

asiakaspalvelusihteeri Santeri Aarnio
puh. 044 7791 271

suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen
puh. 044 779 1273

musiikin suunnittelijaopettaja Olha Markova
puh. 044 779 1276

Ensimmäisen ilmoittautumisillan jälkeen puhelinilmoittautumiset Someron kursseille ensisijassa asiakaspalvelusihteerille maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15.00–19.00 asiakaspalvelusihteerille.

Ilmoittautuminen sähköpostitse

Emme ota vastaan sähköposti-ilmoittautumisia! Sähköpostissa ei voi lähettää henkilötietoja turvallisesti, eikä sähköpostia ehditä kiireisinä ilmoittautumisaikoina lukemaan reaaliaikaisesti.

Ilmoittauduttaessa tarvittavat henkilötiedot

Sekä internetissä että puhelimitse ilmoittauduttaessa jokaisesta opiskelijasta tarvitaan seuraavat tiedot:

 • nimi
 • henkilötunnus
 • osoite
 • puhelinnumero
 • sähköpostiosoite, jos on
 • kotikunta
 • koulutustausta (perusaste, toinen aste, korkea-aste, ei tiedossa)
 • toiminta (työllinen, työtön, opiskelija/koululainen, eläkeläinen, muu)

Alle 18-vuotiaitten opiskelijoiden huoltajista tarvitaan lisäksi seuraavat tiedot kurssimaksun laskututusta varten:

 • nimi
 • henkilötunnus
 • osoite
 • puhelinnumero

Jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai yhdistys, tulee laskutustiedot ilmoittaa täydellisinä sisältäen Y-tunnuksen.

Kurssipaikkojen täyttämisperiaatteet

Kurssipaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumis­järjestyksessä.

Kurssipaikan saaneille lähetetään automaattinen muistutusviesti opiskelijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen viimeistään kolme päivää ennen kurssin ensimmäistä kokoontumiskertaa. Ellet saa muistutusviestiä, varmista kurssin alkaminen tarvittaessa asiakaspalvelusihteeriltä.

Kurssin peruuntuminen, ilmoittautumisen peruutus ja peruutuspaikan vastaanotto

Kurssin peruuntuminen

Mikäli kurssille ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, se peruuntuu. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan aina ilmoittautuneille tekstiviestitse tai puhelimitse.

Ilmoittautumisen peruutus

Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö ei aio osallistua kurssille, tulee hänen peruuttaa ilmoittautumisensa viipymättä, viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Näin vapaaksi jäävälle opiskelupaikalle voidaan kutsua toinen henkilö.

Pitkille, kolme kertaa tai enemmän kokoontuville, kursseille voi käydä tutustumassa maksutta yhden kerran. Mikäli opiskelija ei halua jatkaa opiskelua kyseisellä kurssilla, hänen tulee ilmoittaa keskeytyksestä viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Peruutus- ja keskeytysilmoitukset tulee tehdä asiakaspalvelusihteerille tai koulutuskoordinaattorille sähköpostitse tai puhelimitse. Opettajalle kerrottu keskeytysilmoitus ei riitä.

Peruutuksen tai keskeytyksen myötä kurssipaikan saaneille ilmoitetaan asiasta tekstiviestillä tai soittamalla.

Kurssimaksu laskutetaan kaikilta kursseille ilmoittautuneilta opiskelijoilta, jotka eivät ole peruuttaneet osallistumistaan tai ilmoittaneet keskeytyksestä edellä esitetyllä tavalla.

Peruutuspaikan vastaanotto

Joillekin kursseille ilmoittautuu opiskelijoita enemmän kuin mahtuu. Kurssin ulkopuolelle jääneet saavat jonotuspaikan ja jäävät odottamaan mahdollista peruutuksen myötä vapautuvaa paikkaa kurssilla.

Vapautuneista opiskelupaikoista ilmoitetaan yleensä tekstiviestillä, jonka saatuaan opiskelijan pitää vielä vahvistaa tai peruuttaa osallistumisensa vastaamalla viestiin tai soittamalla koulutuskoordinaattorille.