Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

05.01.2022

Someron kaupungin tilannekatsaus koronasuosituksiin ja -rajoituksiin liittyen


Koronavirustilanne heikentyy yhä nopeasti Varsinais-Suomessa. Koronaviruksen ilmaantuvuus saavutti jälleen uuden ennätyksensä, 627 tartuntaa 100 000:a asukasta kohden edeltävän kahden viikon ajalta.

Vallitseva koronaviruksen variantti on nyt omikron. Virusta on jo tavattu kaikista kunnista Varsinais-Suomessa. Eniten tartuntoja on 20–30-vuotiailla, mutta tapauksia todetaan kaikissa ikäryhmissä. 

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, mutta sitä tehdään edelleen. Osassa kunnista jäljitystä on jouduttu priorisoimaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti. Sairaanhoitopiirissä päästään edelleen noin 70 prosentin jäljitettävyyteen. Lähipiiri on edelleen tavallisin tartuntapaikka.

Varsinais-Suomen sairaaloissa oli 4.1. aamulla hoidossa teho-osastolla alle viisi ja muilla osastoilla 24 covid-positiivista potilasta. Koronavirustautiin kuolleiden määrä kasvoi joulukuussa koko epidemia-ajan korkeimmaksi. Kuukauden aikana menehtyi yhteensä 24 potilasta. 

Somerolla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 54 koronatartuntaa. Tartuntoja on todettu mm. kotihoidossa sekä terveyskeskusosastolla.

Koronavirustartuntojen määrän noustessa voimakkaasti koronakoordinaatioryhmä kehottaa käyttämään kotitestausta apuna.

Lue lisää:

Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset sekä vaikutukset Someron kaupungin palveluihin

VSSHP:n koronakoordinaatioryhmän tiedote 4.1.2022